Hogyan szeressük jól az állatokat?

IX. Rágcsálók Világa élménybeszámoló

2018. október 16. - Hogyan szeressük jól az állatokat?

dsc_0158jpg.jpgJelenleg ez az egyetlen rágcsáló-specifikus rendezvény az országban, aminek a célja a helyes tartás népszerűsítése. Ez nem egy börze, mostanra már egyetlen élő állat se látható a ketrecekben, mivel nagy stressz lenne nekik az idegen környezet, a sok ember és az állandó zaj. Plüssökkel is tökéletesen lehet szemléltetni, hogy mekkora és milyen helyre van szüksége az adott fajoknak, mit ehetnek, mikre kell még figyelni, mikor és milyen orvoshoz érdemes fordulni velük.

Idén is tájékozódhattak a látogatók a fajok igényeiről, beszerezhettek felszereléseket, tápokat, almokat, és saját maguknak vagy szeretteiknek is nagyon szép, kézműves ajándékokat. Rengeteg program volt a gyerekeknek, ők játszva megtanulhatták, hogy hogyan kell a nyuszikat és a rágcsálókat tartani, plusz még kisállatmentők is lehettek. A gyermek- és környezetbarát-sarokban rajzolhattak, fűzhettek gyöngyöt, sok kézműves program várta őket. Most is nagy kedvenc volt az arcfestés és a lufihajtogatás. Ezeken kívül a tombolasorsolás szintén sok mosolyt csalt a nyertesek arcára, számtalan hasznos és szép ajándék talált gazdára.

Meg lehetett tekinteni a mentéseknél a végleges otthonra váró állatkákat. Mindegyikükhöz egy fényképes leírás tartozott, és persze a jelenlegi, ideiglenes gazdi is tudott róluk bővebben mesélni. Remélem sokan döntenek inkább az örökbefogadás mellett, amennyiben fel vannak készülve alaposan a választott faj tartására.

Orvosi tanácsadás is volt, így az érdeklődők tudtak kérdezni az esetleges betegségekről, fontosabb egészségügyi témákról, mielőtt még állatot vennének magukhoz. Sokan nem is tudják, hogy milyen magas költségekkel járhat, ha beteg az egyik kedvencük, és sajnos nincs mindig erre szánt, félretett pénzük. Pedig ez nagyon fontos dolog, mert szó szerint életek múlhatnak rajta. Az se mindegy, hogy baj esetén milyen orvoshoz fordul az ember. A nyuszik és rágcsálók egzotikus állatoknak számítanak, így csak rágcsálókra specializálódott, egzotikus szakállatorvos tudja őket megfelelően ellátni. Érdemes akkor tájékozódni az ilyen végzettségű orvosok felől, amikor még meg sincsenek az állatok, vagy csak rövid ideje és egészségesek. Előfordulhat, hogy azonnal orvoshoz kell jutni velük, ilyenkor nincs idő keresgélni, és nem célszerű kutyás-macskás állatorvoshoz se fordulni, aki lehet nem is tud segíteni, vagy félrekezeli a beteget.

Még nagyban növelte a rendezvény színvonalát az Állatijó Áruház, akiktől minden fontos, minőségi dolgot be lehetett szerezni, ami az állatkáknak csak kellhet. Hatalmas választékkal készültek idén is, nehéz volt nem elcsábulni és megvásárolni mindent. Az új kedvencek a bunnyNature termékei, főleg a fűevőknek szánt készítményeik. Most is sok akciójuk volt, amik csak a Rágcsálók Világa rendezvényeken vannak, így aki nem tudott eljönni, jövőre nehogy kihagyja ezt a remek lehetőséget.

A végére hagytam a kedvenc kiállítóm, Bergovecz Lászlót, a Magyar Vegán Egyesület elnökét, aki egy kis játékos rejtvénnyel készült, amin keresztül bemutatta, hogy hogyan kell igazán jól szeretni az állatokat. Az ügyes megfejtők egy hűtőmágnest kaptak ajándékba, ami mindig emlékeztetheti őket arra, hogy az állatok a barátaink, nem ételek.
magnes_maveg_kivagva.jpgA napot a már előre meghirdetett fotóverseny eredményhirdetése zárta. A nyertesek nem távoztak üres kézzel, értékes és hasznos díjak voltak, mint mindig. A győztes képeket az esemény honlapján meg lehet nézni, és a galériában megtalálhatóak a mostani, és az előző rendezvényeken készült fényképek is.

Szeretném megköszönni az Együtt A Kisállatokért Alapítványnak, hogy ismét megszervezte ezt a nagyszerű családi napot.

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanszeressukjolazallatokat.blog.hu/api/trackback/id/tr6814305357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása