Hogyan szeressük jól az állatokat?

Hogyan készüljenek fel a gazdik a munkaszüneti napokra?

2018. október 19. - Hogyan szeressük jól az állatokat?

448988-pevzn5-13_1.jpg

Mostanában két hosszú hétvége is lesz, amikor sok állatorvosi rendelő zárva tart. Mit lehet tenni, ha ilyenkor lesz beteg a kedvencünk?

Ha már most kezelésre szorul, vagy gyanús, hogy valami nincs rendben az állatunkkal, akkor a munkaszüneti napok előtt vigyük orvoshoz, hogy időben megfelelő ellátást kapjon, és meg tudjuk beszélni a kezelőorvosával, hogy mik az otthoni teendők.

Amennyiben teljesen egészségesnek tűnik, fel kell készülni, hogy nagyobb baj esetén azonnal megfelelő állatorvoshoz vihessük. Itt meg lehet nézni az aktuális ügyeleteket. Még most válasszatok ki párat, amik elérhető távolságon belül vannak, és legyen felírva a telefonszámuk is. Ha gond van, akkor mindenképp telefonáljatok oda a választott rendelőbe, hiába nincs időpontos rendszerük, mert mindenkinek jobb, ha tudja, hogy mire számíthat. A gazdinak azért, mert tájékoztatják, ha várni kell, ügyeleti díjat kell fizet, a rendelőnek pedig azért, mert tudnak számolni még egy beteggel, van idejük előkészülni, ha mondjuk műteni kéne. 

A rendelőbe való eljutásra se árt gondolni. Saját autó esetén könnyű megoldani, de ha nincs, vagy épp szervizben van, bármi egyéb okból nem használható, akkor van valaki, akitől kölcsön kérhetünk egyet? A taxi is opció, de persze költségesebb, és kérdéses, hogy az adott állatka utazhat-e benne. Vannak kifejezetten kisállat taxik is, például a Walti taxi, de érdemes itt is előre tájékozódni, hogy ünnepnapokon vállalnak-e fuvart.

És végül nagyon fontos, hogy mindig legyen ilyen esetekre szánt, félretett pénzünk is, ne ezen múljon egy szerettünk élete. Amúgy is elég magasak lehetnek az orvosi költségek, de ebben a helyzetben valószínűleg ügyeleti díjat is kérnek, és ha taxival utazunk, akkor az is sokba kerül.

Rengeteget segíthet még, ha van otthoni elsősegély felszerelésünk, így addig is tudjuk kezelni az állatunkat, amíg orvoshoz nem jutunk vele. Fajonként eltérő, hogy mikre van szükség egy ilyen csomagba, erről konzultáljunk az állatorvosunkkal, és szerezzünk be mindent, amit javasol.

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanszeressukjolazallatokat.blog.hu/api/trackback/id/tr2814309043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása