Hogyan szeressük jól az állatokat?

Hogyan vásároljunk állatbarát kozmetikumokat?

2018. október 24. - Hogyan szeressük jól az állatokat?

404935-pcu4yo-593.jpgMég manapság is sok szépségipari cég végez állatkísérleteket, használ állati eredetű összetevőket, amikor ma már ezek teljesen feleslegesek, ezért az állatszerető embereknek akkor sincs könnyű dolga, ha csak egy tusfürdőért ugranak be a legközelebbi drogériába.

Sokan azt hiszik, hogy Magyarországon nem kell ezzel foglalkozni, mivel Európa nagy részében be vannak tiltva a kozmetikai célú állatkísérletek, többek között hazánkban is. A cégek viszont megtalálnak minden kiskaput, és ki is használják azokat, ezért nekünk kell nyitott szemmel járni és megfelelően tájékozódni, hogy minél kevesebb állat szenvedjen miattunk.

Vannak olyan cégek, akik ugyan nem végeznek kísérleteket, de az anyavállalatuk igen. Olyan márkák is akadnak, akik alvállalkozókat bíznak meg azzal, hogy Európán kívül, olyan országokban végezzék el a kísérleteket, ahol még nincsenek betiltva. Kínában például törvényileg szabályzottan kötelező a forgalomba kerülő kozmetikumokat állatokon tesztelni, ezért ha egy cég jelen van Kínában is, akkor a termékein lehet bármilyen nyuszikás logó, az semmit se ér.

Na, de akkor hogyan vásároljunk? Melyik márkákban bízhatunk meg?


Az internet korában szerencsére ez már nem is olyan nehéz feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Sokan foglalkoznak ezzel a témával, és nyilvánosságra is hozzák a kutatásaik eredményét. A kedvenc blogomat szeretném veletek megosztani ebben a témában, ami a Cruelty-Free Beauty - Légy szép állatkísérletek nélkül. Itt mindig naprakész információkat kaphattok, és van egy állandóan frissülő lista is, amit ennek a bejegyzésnek az aljáról letölthettek. A segítségével már könnyen tudtok tesztmentes termékeket vásárolni, nem kell órákig bújni a Krémmániát, keresni a logókat, nézni az összetevőket.

Rendben, én szeretem az állatokat, nem akarok ártani nekik, de ezeket a termékeket már letesztelték, az állatok már meghaltak, miért jó, ha hagyom a polcon megromlani a kísérletes árukat? Ez csak pazarlás lenne, nem?

Nem. Több okból se jó az állatoknak, ha továbbra is tesztelős cégektől vásárolsz. Először is nem maradnak a polcokon ezek a készítmények se, sajnos még mindig sokan vásárolják őket. Ha az adott cégnek újabb termékei kerülnek a piacra, akkor azokat is letesztelik, így ismét sok állat hal meg. És ami a legfontosabb, hogy minden egyes vásárlásoddal szavazol. Képzeld azt, hogy a blokk egy szavazócédula. Ha csak kísérletmentes árucikkek szerepelnek rajta, akkor a gyártók látják, hogy ezekre van igény, ezekből kell még több. A kísérletes cégek pedig szomorkodva nézik, hogy tőlük alig vásárol valaki, ezért elkezdik felkutatni az okát ennek, és amint rájönnek, hogy a tesztek miatt csökken a vevők száma, elkezdenek üzletpolitikát váltani a profit érdekében. Ez egy lassú folyamat, de te vagy az egyetlen, aki segíteni tud. A jól menő cégek nem fognak maguktól változni, csak a vásárlói visszajelzésekre támaszkodhatnak. Segíts nekik te is a helyes irányba terelődni, és legfőképp segíts ezzel az állatoknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanszeressukjolazallatokat.blog.hu/api/trackback/id/tr1114320093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása