Hogyan szeressük jól az állatokat?

Hogyan szeressük jól az állatokat?

2018. október 09. - Hogyan szeressük jól az állatokat?

242.jpg

Biztos, hogy a többség furcsának találja ezt a kérdést, és újabb kérdéseket vet csak fel. Mi az, hogy jól szeretni? Lehet rosszul is? Igen, sajnos lehet. Mégpedig úgy, ha nem vesszük figyelembe, hogy a másiknak mi a jó. Ezt lehet pusztán önzésből is csinálni, de sokszor tudatlanságból is, tiszta szívvel, csupa jó szándékkal. Nem születik senki se úgy, hogy mindent tud, tanulnunk kell folyamatosan, az állatok jól szeretését is.

Alapvetően az emberek nagy része állatszeretőnek tartja magát, mégis sokan rosszul szeretik őket, főleg a tájékozatlanság, kevés, hiányos, esetleg nem valós információk miatt. Ez nem feltétlen az egyén hibája, hanem a mostani világé, ahol sok rossz példát láthatunk, születésünktől fogva természetesnek veszünk bizonyos dolgokat, amiket meg se kérdőjelezünk. Egy ilyen példa, hogy a süniknek tejet kell kitenni, mert szeretik és biztos éhesek is szegények. Az internet korában azért szerencsére a hasznos, jó információk is gyorsan terjednek, így már sokan tudják, hogy a sünik meg is halhatnak a tejtől. Csak az a baj, hogy a rossz információk is terjednek még mindig, amik régi hagyományokon, megfigyeléseken, babonákon alapulnak. Nehéz kiszűrni manapság, hogy mi az igazság, de legalább már egy adott témára több szemszögből is van rálátásunk, ezért éljünk a lehetőséggel, és kérdőjelezzünk meg mindent, járjunk utána mi magunk is a dolgoknak.

Az a célom ezzel a bloggal, hogy minél több emberhez eljuttassam a megfelelő minőségű és mennyiségű információt, ahhoz, hogy valóban jól szerethessék az állatokat. Természetesen én se vagyok mindentudó és hibátlan, de a tőlem telhető lehető legjobb tudásanyagot fogom átadni nektek. Egyáltalán nem bánom, sőt szeretném is kérni, hogy írjatok, ha valamivel nem értetek egyet, máshogy látjátok, és meg is indokoljátok, hogy miért. Veletek együtt szeretnék én is fejlődni, hogy minél többen és jobban szerethessük úgy az állatokat, hogy az nekik is jó legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanszeressukjolazallatokat.blog.hu/api/trackback/id/tr8914292279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása